drakkvinnan

Alla inlägg den 23 april 2013

Av Suzanne - 23 april 2013 23:02

Nu börjar det dra ihop sig till båtsäsongen börjar. På lördag är det första arbetsdagen för sjömännen i vår båtklubb. Då ska båtbommarna i vattnet. Har varit jättenervöst senast veckorna pga isen har legat tjock på Mälaren (ca 60 cm) och man har fått lagt ner pumpar runt bryggorna för att hjälpa till att få isen att smälta bort. Det har lyckats delvis iallafall men en bit ut så är det fortfarande ett tunt lager med is på sjön. Men snacka om vi fått mycket vatten i vår lilla fors. vanligtvis så går vattnet endast en väg ner till Mälaren men i år så forsade det på så bra att den fick leta sig utmed andra vägar oxå , som värst så forsade den ner på 3 ställen och dessutom fick vi en liten insjö i skogen.

Det märks att det är mycket vatten som kommit för överallt har vattnet stigit högt. Här kommer lite bilder nere ifrån vår hamn och från vår badstrand där bryggan även i år lossat och flytit iväg och även gått sönder.

    Denna vy är samma som jag har på toppen av min blogg. Här ser man hur mycket bryggan flyttat sig och hur trasig den är. Planeringen var att samfälligheten skulle skaffa nya badbryggor nästa år men nu får vi kanske ordna detta redan i år. Men bryggan måste ju vara hel till sommaren iallafall.


Nu är ju våren på gång ordentligt iallafall. Sluttningarna är fulla av blåsippor och folk har börjat komma ut ur sina hus och vara i trädgårdarna. Blir mycket snack över staketen och även en kaffetår både här och där. Tyvärr så har vi ju även haft lite regn dagar men jag njuter av + graderna iallafall. Nu är vinterkläderna undanstoppade och dubbarna gömda långt in i garderoben!!!


Idag har jag och gubben varit och hälsat på min moster och hennes man. De är ju båda över 80 år och hon börjar bli lite dement. Även maken börjar det synas på att åldern tar ut sin rätt tyvärr. I maj har de varit gifta i 60 år och de kommer då att göra en Ålandstripp med båt. Har bokat stora sviten på båten. Det är de väl värda tycker jag. De gillar båda två att spela på enarmade banditerna och brukar någon gång i månaden gå till Casinot i Stockholm. Jag kan tänka mig att de kommer att tillbringa mycket tid framför banditerna på båten. Jag har sagt till dem att jag ska nog följa med dem och spela bort lite pengar och det vill de gärna. Eller jag kanske har sån tur så att jag vinner istället?


Imorgon hoppas jag att det blir sista gången för tandläkarbesök för denna gång. Ska laga plomben som jag tappat. Gubben ska hänga på eftersom jag brukar bli så konstig av bedövningen som jag brukar få. Att köra bil (om det händer igen) är inte att tänka på. Enl min nya tandläkare så ska detta inte behöva hända men vi får väl se imorgon.


På torsdag så ska jag ha tjejmiddag härhemma. Vi är 4 gamla arbetskamrater som träffas ett par gånger per år och äter och snackar. Vi jobbade ihop på slutet av -90 talet men har fortsatt att träffas regelbundet efter det. De andra 3 är riktiga matmänniskor och bjuder på jättegod mat. Själv har jag ju inte samma intresse av matlagning så det är alltid en utmaning när jag ska hålla i bjudningen. Förrätt, varmrätt och efterrätt blir det iallafall och jag ska imorgon ge mig på nått nytt i efterrättsväg (för mig alltså) och vi får väl se om det går att äta.

Måste ju komma ihåg att köpa hem köttet imorgon oxå. Tänkte ta det efter tandläkarbesöket. Och kom just på att vin ska vi ju ha oxå.......systembolaget får jag inte heller glömma!!!

Kommer att berätta hur allt avlöper och hur maten smakade efteråt.


Imorgon ska visst solen titta fram igen och gå då ut och sätt näsan mot skyn så den får lite färg.

God natt nu och hoppas ni får vackra drömmar.


Ovido - Quiz & Flashcards