drakkvinnan

Alla inlägg den 14 april 2013

Av Suzanne - 14 april 2013 21:31

Idag kom min kära granne över och klippte vår tujahäck.   Den är ganska lång. Hon lyckades få den jätterak och fin och det märks att hon klippt förut.

Våra grannar är så hjälpsamma mot oss eftersom gubben är sjuk och orkar inte mycket och själv klarar jag inte att göra tyngre saker. Jag krattade iallafall upp och samlade in och kastade allt som kapades ner. Det kändes efteråt må jag säga. Var helt färdig och tog ett par timmar att få kroppen och flåset i lugnt läge igen. Men har fortfarande värk i musklerna. Märks att man inte gör så mycket nu för tiden. Orken finns inte där vilket känns för jävligt. Jag vet att gubben min känner av detta mycket mer än mig eftersom han alltid varit den som skött allt tungt arbete ute och nu orkar/får han inte göra vissa saker.

Jag var så trött i kroppen så jag bad mannen ta ut hunden på kvällsrundan. Vet inte heller om mitt hjärtflimmer spelar in oxå?  Hoppas att efter lite sömn i natt så är jag piggelin igen.


En granne till mig har lagt upp en sån underbar bild som hon tagit i vår skog. Måste bara lägga upp den här för att glädja er med att nu är VÅREN här!!!

 


Äntligen!!! Nu ska jag bara vänta in vitsipporna så jag får börja skratta oxå. Ett internt skämt i familjen!


Av Suzanne - 14 april 2013 06:11

Vaknat jättetidigt idag. Redan vid halv 5. Katten jamade och ville ha mat och gå ut. Nu börjar han få vårkänslor antar jag eftersom det är så ljust vid den tiden. Grannens katt satt vid vedhögen färdig för jakt. Inte så populärt antar jag att Tiger (vår katt) kom ut och tog tillbaka sitt revir.

Blackie (hunden) ser mest förvånad ut att jag är uppe och undrar ska vi inte sova nu?


I fredags så var jag hemma hos två barnbarn (grabbar) som sällskap medan föräldrarna var ute på galej. Man kan väl inte säga barnvakt åt en tonåring? Eller kan man det? Men vilken skillnad det är mellan killar och tjejer i den åldern. (14 år). Nog för att jag vet det sedan ens egna var tonåringar. Killar har fortfarande det barnsliga och retliga i sig medan tjejerna börjar mogna på sig. Men tjejer i den åldern kan oxå vara pain in the ass!! Tjafsiga och otrevliga. Jag har ju flera barnbarn i samma ålder (grabbar och tjejer) och det är så markant hur långt de kommit i sin mognad. Ganska kul att följa dem ialla fall.


Igår var ju en jättetrist väderdag med regn och snö. Hela dagen!!! Jag hade ju varit borta och träffat lite folk men gubben min hade ju varit ensam och inte sett en själ. Jag som är lite lat ibland när det gäller matlagning och även var sugen på nått annat än hemlagat föreslog att vi skulle gå ut och äta. Bor man på landet som vi gör så måste man ju ta sig härifrån för att hitta nån stans att äta (om man inte vill ha pizza då). Vi kom fram till att vi åker till Järfälla och kontaktade dotter med familj som hängde på. Blev en riktig trevligt stund med god mat och trevligt sällskap. Märktes på gubben att han behövde detta. Han blev mycket piggare till sinnet.


Facebook har för mig blivit ett bra sätt att få kontakt med gamla vänner och bekanta. Så kul att se vad som hänt dem och få möjlighet att prata med dem igen. En del har jag inte pratat med på över 30 år och på den tiden så pratade vi kanske dagligen. Vänner kommer och går i ens liv. En del finns där jämnt och en del återkommer efter flera år. Kul är det iallafall för det mesta. Men när man åter igen får veta att en person har insjuknat i cancer så blir man ju ledsen. Jag är sååååå trött på den sjukdomen och för tillfället verkar det som sjukdomen förföljer mig.

I detta fall så tänkte jag direkt på en svägerska (min avlidne brors fru) och hennes barn. En syster till henne har fått tillbaka sin cancer och ska genomgå cellgiftsbehandling. Nu ska svägerskan behöva gå igenom detta en gång till med en nära som har cancer. Hon miste ju sin livskamrat (min bror) i höstas. Jag säger som hennes barn Fuck Cancer!


Nu börjar solen stiga upp över grantopparna härute i skogen och vi har ju blivit lovade en solig och bra dag. Dags att klä på sig och ta steget ut i naturen. Ha en bra dag ni därute som besökt min blogg idag.


Ovido - Quiz & Flashcards