drakkvinnan

Alla inlägg den 7 maj 2013

Av Suzanne - 7 maj 2013 23:42

När man bor i hus som jag och resten av omgivningen härute och man har kamin, så måste man ordna fram ved för vintern. Vi köpte massor av stammar för några år sedan och mannen jobbade häcken av sig att göra små vedträn av det. Nu för tiden pga sjukdom så orkar han inte hålla på och jag skickade ut ett nödrop att vi behövde få köpa ved till en billig penning. En vän i området hörde av sig och vi fick köpa ett stort lass klyven ved av honom som nu ligger på vår tomt och ska torka innan den läggs in i vedboden. Vi fick även låna hans vedklyv och han hade själv tröttnat på att klyva så han gav bort resten av sina stubbar till oss. Tack!! Så igår klöv maken. Så nu har vi två stora högar med vedträn. Maken har mutat ett par barnbarn att de ska hjälpa till efter midsommar att få in veden under tak.


Min dotter har haft en enorm tall som lutat sig över deras hus och alla har varit rädda att den skulle gå sönder i någon av stormar vi har haft. Igår kom äntligen kommunen dit och tog ner den, men dottern fick behålla stammen för att göra ved och grenarna. Så nu har det eldats och klyvts även där. De har lånat en jättebra klyv som även jag klarade av.  Så nu har jag lärt mig nått nytt som jag aldrig gjort förr.


Idag har vi även städat och rensat ut i lillstugan så att sommargäster kan komma och hälsa på och ha någonstans att sova. Brukar alltid dyka upp några barnbarn några veckor på sommarlovet i alla fall. De senaste åren har vi även firat midsommar härute. Vårt yngsta barnbarn frågar nästan varje vecka när vi tänker sätta upp poolen. Han längtar till att få bada verkar det som. Det är för det mesta barnen i omgivningen och barnbarnen som utnyttjar vår pool. Maken och jag tar ett dopp om det är riktigt varmt.


Nu är det natt igen och dags att sova. God natt igen.



Av Suzanne - 7 maj 2013 00:15

!   Har tittat på klippet från Friends Arena där publiken  och spelare håller en tyst minut för Ivan Turina. Så otroligt känslosamt när 25000 st verkligen håller tyst och hedrar en spelare. Får ni chansen gå in och titta på på klippet, för det är värt att se. Respekt till supporterna som ordnat detta, det gjorde ni med värdighet.

Det är så tråkigt att en ung man går bort på det sätt som Ivan Turina gjorde. En ung gravid kvinna är nu lämnad ensam med 2 små flickor och Ivan kommer aldrig att få träffa sin son. Världen är orättvis. Har läst mycket i tidningarna om honom och han får bara lovord från alla som intervjuats. För mig kommer då tanken som jag hört sedan barnsben: Han där uppe tar hem de goda först.

Kanske Ivans död för nått gott med sig bland alla klackar och supporters. Han har ju blivit hedrad av klubbar över hela Sverige. Och hans död kom ju bara någon vecka efter när supportrar hotat ledare som sedan avgick. Tål att tänka på?


Nu lämnar vi fotbollstragedin och talar om nått annat. Vi har firat ett barnbarn som fyllde 17 år (som jag tidigare berättat). Det var i lördags. Han hade klippt sig i en jättesnygg frisyr (som i allafall jag gillade). Det som är kul med han och hans bror (som är i Kina) är att de kan dyka upp med otroligt konstiga frisyrer, men de passar för det mesta verkligen bra i dem.

På kalaset så var bara närmaste familjen och min dotter hade frångått sina vanliga vanor att bjuda på hembakat. Nu var det Icas sortiment som bjöds på. Trodde att hon bakat tårtan själv men även tårtbottnarna kom från Ica.  Men fyllningen var jättegod och glassbomberna var helt ok.


Blomsterprakten ute just nu består av blåsippa, vitsippa, gullviva och även liljekonvaljbladen har börjat visa sig. Är det inte ovanligt att alla dessa blomster kommer samtidigt?  Men våren var ju sen och blommorna har väl legat där och väntat på att solen ska värma upp marken antar jag.

Nu kanske man snart får lust att inhandla plantorna till trädgården oxå. Än så länge så har jag inte känt av den lusten men om solen fortsätter skina som den gjort senaste dagarna så blir det nog snart ett besök hos trädgårdsmästaren.


Nä nu är det dags att krypa till kojs. Vaknade redan kl 4 imorse och nu är kl snart halv 1. Blev en lång dag. God natt.

Ovido - Quiz & Flashcards