drakkvinnan

Alla inlägg den 14 maj 2013

Av Suzanne - 14 maj 2013 10:26

Händer grejor på min data som jag säkert är orsak till själv. Hade skrivit ett inlägg igårkväll och vips så försvann det. Måste ha kommit åt nån knapp och raderat ut texten för jag kunde inte hitta den. Men gör ett nytt försök nu.


Vad hände med solen? Här regnar det idag men enl mina väderrapporter så kommer solen tillbaka mot kvällningen och ska stanna kvar sedan. Nu finns ingen ursäkt för mig att inte sitta inne vid datorn och jobba med båtklubbens bokföring. Rätt dag för det. Nu ska faktureras i högsta hugg.


Jag berättade ju att jag haft lite låga dagar men häromdagen vände det. Så skönt att det bara sitter i några dagar och inte längre tid. Igår hade jag ett långt skypesamtal med barnbarnet i Kina. Kändes så skönt att äntligen få se honom igen. Han berättade att de hade 28 gr där nu och senast jag talade med honom var det kallt och snö. Verkar som det slår om fortare där i norra Kina än hos oss. Han åkte till Kina som volentär (paid english teacher) och  jobbar i norra Kina i en liten stad som heter Siping (3milj invånare, liten stad för att vara Kina). Han lär engelska till barn mellan 3-6 år!!! Föräldrarna betalar visst 1000.- för att deras barn ska lära sig engelska på daghemmet. De barn som går i skolan får gå på engelsk-klasser efter skolan. Snacka om att få plugga mycket. Ni barn här hemma har det ju bra jämfört med dem där borta. Dessutom så får de smisk titt som tätt.


Mitt barnbarn berättade att hans lärarassistent berättat för honom att ett barn sagt till sitt familj att han/hon inte älskade sin familj utan sin lärare och att han/hon skulle gifta sig med en västerlänning när han/hon blev stor för de var mycket snällare, roligare och finare. Min dotterson måste ha gjort ett bra intryck därborta även fast han är skäggig och har massa konstiga tatueringar. hahahahaha


Åh vad jag önskar att jag var yngre. Nu för tiden så kan ju ungdomen åka ut i världen på ett sätt som inte vi gjorde förr. När jag var ung så tog man jobb som au-pair eller jobbade på kibbutz i Israel. Själv kom jag till England som au-pair i mitten av -60-talet. När jag var där så blev jag erbjuden att arbeta i USA och i Australien, men det kändes för långt borta från Sverige så det blev inte av. Kunde däremot ha blivit Israel om jag inte träffat min man i England.

Men som jag ser det så är det inte för sent ännu att fara iväg och göra nått roligt. Inte semesterresa men göra nått vettigt i annat land. Ska ni hänga med?





Ovido - Quiz & Flashcards