drakkvinnan

Alla inlägg den 2 maj 2013

Av Suzanne - 2 maj 2013 16:16

   Det var så osäkert om vi skulle kunna tända elden nere på hamnplan pga att det blåst så mycket under dagen. Men till kvällen så blev det lugnare och vinden blåste ut över Mälaren så det blev en brasa till slut. Den båtägare som hade sin båt närmast elden stod och vaktade och sprutade vatten hela kvällen så att ingen flamma skulle få för sig att ta fäste i hans båttält. Mycket folk hade kommit ner till Valborgsfirandet. Själv var jag jätteförkyld men tog mig ner en liten stund men gick snart hem igen. Kände mig jätte osocial! Fasiken va trist att man inte orkade mera.


Häromdagen när jag var ute med Blackie nere i hamnen så lyckades Blackie bada. Oförberett och han såg mest förvånad ut. Han och grannens hundar var lösa och jagade varandra och helt plötsligt blev han jagad ut i vassen. Ni skulle ha sett hans min när han bara sjönk . Han är ju van vid att i vassen finns det ju is att springa på!

Han började simma men åt fel håll och när vi äntligen fick hans uppmärksamhet att vända mot land så var han ganska trött och  låg och vila i vattnet ett tag, men simmade sedan in. Fortsatte att leka efter det.


Idag fyller ett barnbarn 17 år! Fasiken va tiden går fort. Mitt yngsta barnbarn har just fyllt 7 år och det äldsta 23 år.  Firande av födelsedagsbarnet sker på lördag och som vanligt så blir det pengar i present. Jag har nästan slutat att köpa presenter eftersom det är så svårt att veta vad de vill ha. Ibland kan det bli nån mindre sak som jag tycker passar in på just den personen. Två födelsedagsbarn nyligen har fått premunation på tidningen Hembakat, eftersom de önskat det och båda gillar och är mycket duktiga bakerskor.   Här är ett av konstverken som gjordes när barnbarnbarnet fyllde 1 år.


Inatt så somnade AIKs målvakt in, bara 32 år gammal. Hjärtfel. Lämnar efter sig gravid hustru och  tvillingflickor på 1 år. Så jävligt och sorgligt att en sån ung människa dör.

Berör mig lite extra eftersom min man hade känningar av sitt hjärta inatt och var tvungen att leta reda på sin snabbverkande medicin för att få lindring. Jag hade svårt att sova efter det och låg och lyssnade på om han kom till ro till slut. Oron blir större när sånt här händer.


Nä nu ska jag skaka av mig oron för en stund och försöka få tag i födelsedagsbarnet.


Detta är livet med alla sina känslor.



Ovido - Quiz & Flashcards